Četvrtak, 14.01.2021., 12:23Četvrtak, 14.01.2021., 12:24

Opštinski odbor Socijalističke partije Derventa donio je odluku o isključenju Mirka Zemunovića iz partije, nakon što je na konstitutivnoj sjednici lokalne skupštine odlučio da nastavi političko djelovanje u okviru nove skupštinske većine koju predvodi SDS.

Zemunović je na proteklim izborima osvojio odbornički mandat na listi Socijalističke partije, a bio je i tehnički sekretar partije.

– Zbog grubog kršenja Statuta partije, odluka opštinskog odbora, nepridržavanja političkog kursa i opredjeljenja partije, te samovoljnog ponašanja, donesena je jednoglasna odluka o isključenju iz partije – saopšteno je iz OO SP Derventa.

SNSD ostao bez većine u Derventi

Uprkos ranijoj odluci da partija nastavlja djelovanje u okviru koalicije sa SNSD-om i postignutog dogovora o postizbornoj podjeli vlasti na lokalnom nivou sa izabranim načelnikom opštine Miloradom Simićem, u čemu je učestvovao i odbornik Zemunović, on je odlučio da promijeni političko djelovanje.

U saopštenju je navedeno da će vrijeme pokazati da li je samo mjesto predsjednika Skupštine opštine bilo razlog za njegovo učešće u formiranju nove skupštinske većine predvođene SDS-om.

SRNA

derventamirko zemunović