Poznato je da Mats Vilander nije baš najveći ljubitelj rada Novaka Đokovića. Čuveni švedski teniser sada radi kao stručni konsultant i riješio je da prognozira šta očekuje u završnici US opena, a najboljem igraču svijeta nije dao pretjerano velike šanse.

Ponekad se u posljednje vrijeme dešavalo da je Vilander stao na stranu Novaka, kada su ga ostali napadali, ali je sada upravo on taj koji je “potkačio” Đokovića izjavom da se nada da srpski teniser neće osvojiti trofej na US openu.

Podsjetimo, Novak juri “kalendarski slem” i pobjedom na US openu pretekao bi Rafaela Nadala i Rodžera Federera po broju trofeja sa najvećih takmičenja u svojoj kolekciji.

“Rekao bih da su njegove šanse 49,9 odsto naprema 50,1 odsto. Igrači koji su njegovi izazivači su vrlo dobri na betonu, što je velika razlika u odnosu na Vimbldon ili Rolan Garos. Novak će morati da trči i trči, ako već ne bude mogao da nadjača rivala. To je ono što je impresivno u njegovoj igri, u kojoj djeluje kao da ništa nije posebno. Samo udara lopticu čisto i konstantno”, rekao je Vilander.

Švedski teniser je za “Berner Cajtung” istakao da se zna stil igre koji forsira Novak Đoković, ali da je za druge tenisere problem njegova borbenost.

“Kod Novaka vi znate šta će da uradi, ne plaše se teniseri da igraju protiv njega, ali je on sa druge strane nevjerovatan borac”, kazao je Vilander.

A onda je uslijedilo ključno pitanje za švedskog tenisera i stručnjaka – da li bi voleo da Novak uzme US open?

“Ne! Volio bih da sva trojica najvećih završe sa po 20 Gren slemova. Novak je dominirao u Australiji, Nadal je u Parizu, a Rodžer na Vimbldonu. Sva trojica izjednačeni”, to bi bio perfektan kraj jedne ere. Takođe, volio bih da vidim i neke nove šampione”, rekao je Vilander.