Četvrtak, 17.09.2020., 18:52Četvrtak, 17.09.2020., 19:57

Socijalistička partija predstavila je danas u Banjaluci svoj Manifest, dokument koji će od sada biti osnova programa rada, kao i slogan za predstojeće lokalne izbore “Udarnički za narod!”.

Manifest Socijalističke partije predstavljen je na proširenoj sjednici Izvršnog odbora partije na kojoj su prisustvovali predsjednik partije Petar Đokić, potpredsjednici i ostalo rukovodstvo stranke, kandidati za načelnike i gradonačelnike, kao i nosioci odborničkih lista na predstojećim izborima.

Prema riječima prvog socijaliste Srpske, Petra Đokića, ovaj Manifest nije samo dokument u kojem su definisani principi i politike, nego vizija za buduće vrijeme, ono što treba da se desi u svim gradovima i opštinama Republike Srpske.

– Socijalističke vrijednosti na kojima počiva program naše partije i koje sadrži ovaj manifest govori o tome da želimo da imamo razvijeniju i ekonomski snažniju Srpsku koja će biti u stanju da odgovori na izazove vremena ali i teškoće koje nam je pandemija donijela i svega onoga što nam budućnost nosi. Mi ovim Manifestom dajemo odgovor koji u sebi sadrži rješenja šta treba raditi u ekonomskom životu u svim opštinama i gradovima da bi oni bili razvijeniji i napredniji. Želimo da se izborimo da Republika Srpska bude država, da budemo društvo koje će se razvijati na principima socijalne pravde, ravnopravnosti, što znači da svaka opština i grad i opština budu na jednak način podsticani u svom razvoju. Da svaki kraj osjeti da država brine o njemu, da naš narod u ruralnim područjima ostane da živi, ali ne zato što mora, nego što mu je tamo dobro. Želimo da ostanu u svojim lokalnim zajednicama. Naša želja je da objedinimo sve stanovnike Srpske u jednoj ideji. Udarnički za narod! – rekao je Đokić.

Noslilac liste u Banjaluci i predsjednik Gradskog odbora Velibor Stanić je rekao da su ovim dokumentom definisane teme i ideje sve ono što treba donijeti bolji život stanovnicima Srpske.

– Mi smo partija koja je uvijek bila okrenuta čovjeku i bori se za njega, rješava probleme. Mi znamo, hoćemo i možemo da napravimo od Banjaluke jedno bolje mjesto za život, da nam mladi ostaju ovđe i da razvijamo privredu. Banjaluka mora biti moderan evropski grad, sa razvijenom infrastukturom, zdravstvenim sistemom i obrazovanjem. Želimo da se razvijamo u svim oblastima i rješavamo probleme običnog čovjeka. Udarnički za Banjaluku – rekao je Stanić.