Četvrtak, 10.09.2020., 18:54Četvrtak, 10.09.2020., 18:31

Izbor kandidata SNSD za gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavalovića danas je podržalo još šest političkih partija.

Koalicioni sporazum na nivou grada Prijedora sa SNSD potpisal su predstavnici stranaka Ujedinjena Srpska, DEMOS, NDP, Prva SDS, Socijalistička partija kao i Socijalistička partija Srpske.

Predsjednik SNSD Milorad Dodik izjavio je da je potpisiivanje koalicionog sporazuma ukupno sedam političkih partija okupljenih oko podrške kandidata SNSD za gradonačelnika, važan događaja za Prijedor.

– Pozivam sve ljude iz Prijedora da podrže ovaj koncept. On samo može biti od koristi za Prijedor koji je imao priliku da vidi kako izgleda ona druga strana i vjerujem da će prekinuti niz zastoja i stajanja koji su do sada bili svojstveni takvoj političkoj opciji. Treba nam dinamika, eregija, okupljanje, mladi ljudi koji imaju viziju i hrabrost da grad postave na sasvim druge osnove da on bude širok, otvoren, i ne bude skučen ni urbano, ni komunikacijski, ni ljudski i da privuče što više interesa vlasti RS i svih drugih nivoa – poručio je Dodik.

On je dodao da će nakon pobjede obezbijediti da u Prijedor dođe Vlada RS i sa novom gradskom upravom naprave planove za sve ono što je potrebno.

Kandidat SNSD za gradonačelnika Prijedora Dalibor Pavlović je rekao da žele da ponude građanima novi koncept.

– Želimo da ovo bude grad svih građana Prijedora. Moramo se vratiti našim građanima od kojih se prošla vlast otuđila i da ovom gradu zajedno sa Vladom RS donesemo neke nove projekte, neke nove aktivnosti, kako bi sve naše građane zadržali i obezbijedili bolji prospertitet grada – naveo je Pavlović.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić tvrdi da je iz Prijedora najveći broj porodica iselio na nivou BiH.

– Politika koja je dovela do toga treba da se povuče i da mjesto ustupi mlađim, bržim, energičnijim ljudima. Dalibor Pavlović je i naš izbor za gradonačelnika, mladost, brzina, znanje, korektnost i čovjek koji neće nikoga odbiti i djeluje na prvi pogled kao budući pobjednik – istakao je Stevandić.

Prva SDS podržava i iskreno mogu da akžem ako su građani do danas imali dilemu ko će biti gradonačelnika, to je sigurno Pavlović koji će od 16. novembra donijeti svjetliju budućnost.

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović je rekao da četvrti put prisustvuje promociji budućeg gradonačelnika.

– Čestitam gospodinu Pavloviću i čestitam na njegovoj konstruktivnosti da okupi ovako veliki broj stranaka. Ovo je nemjerljiva i velika podrška danas. Nadam se da ćemo zajedno 16. novembra slaviti – poručio je Čubrilović.

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak je rekao ova novoformirana partija podržava kandidata SNSD, ali da ima kvalitetnu listu za odbornike grada Prijedora.

– Hoćemo da zajedno nastavimo razvijati grad Prijedor. Mislim da nismo samo podrška Pavloviću, već želimo da budemo konstruktivan partner da se razvija Prijedor i RS – kaže Selak.

Živko Marjanac iz Socijalističe partije je podsjetio da je ova stranka podržala Marka Pavića na izboriam 2004. godine i da je on tada pobjedio, te da je uvjeren da će na ovim izborima pobjediti Pavlović koji ima njihovu podršku.