Petak, 7.08.2020., 19:12Petak, 7.08.2020., 19:09

Aktuelni prvi čovjek izvršne vlasti Petrova, Ozren Petković, kandidaturu za načelnika Petrova na opštinskim izborima 15. novembra ispred SDS, zamijenio je kandidaturom ispred SNSD.

Do transfera Ozrena Petkovića došlo je na inicijativu predsednika SNSD Milorada Dodika. Cijeli posao završio je upravo predsjednik GO SNSD u Doboju i aktuelni poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, Obren Petrović.

– Nedavno promovisani kandidat izpred SNSD u Petrovu dr Zoran Blagojević će biti nosilac liste te stranke za Skupštinu opštine i biće mu ponuđeno da preuzme funkciju direktora Opšte bolnice ili mjesto predsjednika SO Petrovo – rečeno je iz dobojskog SNSD, koji je predvođen Petrovićem obavio ovu stranačku “transakciju”.

I upravo se Petković poziva na saradnju Petrova i Doboja, kao jedan od razloga njegove promjene stranačkog dresa.

– Naša opština je nerazvijena, sa malim budžetom, što je prepreka za realizaciju brojnih projekata koji bi imali za cilj poboljšanje uslova života na ovom prostoru. Mi smo teritorijalno i na brojne druge načine oslonjeni na grad Doboj i prirodno je i logično da se dogovaramo i da radimo skupa. Dobio sam ponudu da za predstojeće lokalne izbore idemo u jednom taboru i već smo od republičkog rukovodstva dobili načelnu saglasnost za realizaciju nekoliko osmišljenih i predloženih projekata . izjava je Petkovića nakon transfera.

Ovaj najnoviji politički transfer će, bez sumnje, ozbiljno uzdrmati SDS. Taj potres započeo je neposredno nakon Opštih izbora, odnosno početkom prošle godine. Tada je redove SDS napustio dugogodišnji Gradonačelnik Doboja Obren Petrović, kojeg su, kako je izjavio našem listu, “otjerali” iz te stranke.

– Nisam napustio SDS već su me iz njega otjerali, konkretno tadašnji predsjednik Vukota Govedarica – rekao je za “Novosti” Petrović, koji je kao predsjednik Gradskog odbora SDS Doboj u redove SNSD preveo gotovo kompletno članstvo i stranačku infrastrukturu.

Večernje novosti