Ponedjeljak, 30.11.2020., 15:16Ponedjeljak, 30.11.2020., 15:16

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić smijenio je tri potpredsjednika stranke – Đorđa Popovića, Ognjena Tadića i Dragomira Јovičića.

– Za gospodina Popovića razlog je nedolično ponašanje, odnosno prijetnje članu DNS-a, o čemu je zapremljena prijava u Policijskoj stanici u Bijeljini, a za preostalu dvojicu razlog je nesprovođenje politike DNS-a – rekao je Nešić za Nezavisne.

Ranije danas Savo Popić, novoizabrani odbornik DNS-a u Bijeljini, prijavio je bijeljinskoj policiji da mu je prijetio stranački kolega Đorđe Popović, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske.

Popović je za ATV rekao da nikom nije prijetio. Istakao je da Nešić “pojedinim aferama pokušava da ga diskredituje s ciljem da bi zadržao većinu u Predsjedništvu, koja je dovedena u pitanje”.

– Јedan od načina da se održi na mjestu predsjednika DNS-a je smjena neposlušnih potpredsjednika, kako bi ga pozicija predsjednika DNS-a zaštitila od nadolazećih istražnih radnji i onih koje se uveliko vode protiv njega u nadležnim tužilaštvima – poručio je Popović.

ATV/Nezavisne

DNSNenad Nešićsmjena