Ponedjeljak, 26.07.2021., 11:05Ponedjeljak, 26.07.2021., 11:10

Lider DNS-a Nenad Nešić istakao je da predstavnici svih političkih partija na sastanku kod predsjednika Narodne skupštine Nedeljka Čubrilovića i na sjednici parlamenta moraju biti državnici, a ne “sitni partijski trgovci” i da danas treba ostaviti po strani sujete.

Uoči sastanka o nametnutoj odluci visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, Nešić je pozvao predstavnike partija, i iz vlasti i opozicije, da ostave po strani međusobne animozitete, sitna nadigravanja i partijske interese, te da shvate težinu trenutka u kojem se nalaze, kao i posljedice koje mogu nastati ukoliko ne budu jedinstveni.

– Možda možemo nadigrati jedni druge, obezbijediti koji glas više za svoju stranku, ali bojim se da ćemo tim međusobnim igrarijama svi zajedno nadigrati i poraziti Republiku Srpsku – rekao je Nešić.

Nešić je dodao da je 1,2 miliona Srba stradalo u prošlom vijeku u BiH, više nego što ih danas živi u Republici Srpskoj, saopšteno je iz DNS-a.

– Srbi su posljednji koje bilo ko treba da opominje na poštovanje žrtava. Od načina kako se postavimo ova tri dana – zavisiće sudbina srpskog naroda i Republike Srpske – naveo je Nešić i dodao da će DNS na prvom mjestu imati interes srpskog naroda i Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović pozvao je na današnji sastanak predsjednike svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj, povodom najnovije Inckove odluke.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nedavno podnio ostavku, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava “negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca”.

Agencije