Košarkaši Širokog osvajači su Prvenstva BiH nakon što se Igokea, Borac i Sparsi nisu pojavili na završnom turniru, koji je trebalo da se igra u dvorani Pecara, a ovaj potez izazvao je mnogo kontroverzi i suprostavljenih mišljenja.

Epilog svega je ceremonija u kojoj je Amer Čolan, generalni sekretar KS BiH, dodijelio medalje i pehar šampiona BiH košarkašima Širokog.

Dragan Bajić, trener Igokee bio je ogorčen ovim potezom.

“Šta normalan čovjek može reći na ovakvu situaciju. Ne znam ko je jadniji ispao, da li generalni sekretar, da li komesar lige, ili Široki koji je na ovaj način uzeo sebi za pravo da primi medalje i pehare. To dovoljno govori u kakvoj bijednoj i jadnoj državi živimo. Ovo je samo vid rasula u kojem se zemlja nalazi počev od sporta pa do svih ostalih oblasti. Trenutno se nalazim u Skoplju i zbog svega ovog ne poštujem Bosnu i Hercegovinu, poštujem samo Republiku Srpsku i Sjevernu Makedoniju čiji sam selektor”, rekao ogorčeni Bajić koji je u dahu dodao:

“Ako neko ovim potezima misli da oduzme snagu sportu Republike Srpske mislim da ide pogrešnim putem. Više smo nego dominantni ove sezone, ovo je samo čin nemoći i nemogućnosti da ostali podnesu ono što smo ove sezone u sportu uradili. Sam čin tog blata u Širokom Brijegu, koliko generlani sekreta sve poštuje, pokazuje podatak da je gospodin Čolan došao u majici kratkih rukava da dodijeli pehare ekipi Širokog”, zaključio je Dragan Bajić za portal Srpska info.