Kada igramo kod kuće, možemo da pobijedimo bilo koga. Ko je Rio Ave? Nemaju šta da traže ovdje, sa puno samopouzdanja najavio je utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope Almedin Ziljkić, fudbaler Borca.

Nakon što su na startu kvalifikacija za drugo po rangu UEFA klupsko takmičenje eliminisali Sutjesku iz Nikšića, Banjalučani će sada izaći na megdan portugalskoj ekipi koja je prošlu sezonu završila na petom mjestu, iza Porta, Benfike, Brage i Sportinga.

“Ovo je velika utakmica za klub, za sve nas. Želimo da upišemo naša imena u istoriju kluba. Ovaj tim ima i glavu i rep. Poštujem rivala, ali znam za koga igram. Ako se oni ne boje nas, ne vidim niti jedan razlog da se mi bojimo njih. Smeta mi kada neko kaže da je dovoljno to što smo u Evropi prošli Sutjesku, ne mogu to da razumijem. Nadam se pobjedi nad Rio Aveom”, kazao je Ziljkić.

Vlado Jagodić, trener Banjalučana, istakao je da se svi u klubu vesele ovom susretu i svi su svjesni da na terenu mogu da naprave istorijski rezultat za četu iz Platonove ulice.

“Pred početak sezone nadali smo se da možemo proći prvo kolo, a sada su nam ambicije porasle i želja nam je da prođemo dalje. Ovo su dani kada možemo da ispišemo nove stranice istorije kluba. Težak zadatak nas čeka, ali ja sam vječiti optimista”, počeo je Jagodić i nastavio:

“Znamo svoju snagu i niko ne može da nam zabrani da se nadamo prolasku dalje. U prvenstvu smo možda mogli da osvojimo dva-tri boda više, ali mislim da nismo zbog toga što smo u mislima imali ovu utakmicu. Nije smak svijeta ako ispadnemo. Naša prednost može da bude to što oni nemaju takmičarskih utakmica iza sebe.”

Lijevi bek Aleksandar Subić sigurno će propustiti ovaj meč zbog povrede, a pratiće ga skoro sigurno desni bek Siniša Dujaković, koji nije trenirao nakon povrede. Jovo Lukić žalio se na audktor, a pod znakom pitanja je i nastup Marka Kujundžića. Susret se igra večeras na Gradskom stadionu u Banjaluci, s početkom od 20 časova.

Večeras (18.30) će meč 2. kola kvalifikacija igrati i Zrinjski i to s Olimpijom. Mladen Žižović, trener Zrinjskog, u Ljubljanu je doputovao sa 20 igrača, među kojima nema Almira Bekića, Filipa Arežine i Asima Zeca. Sa druge strane, za utakmicu konkuriše standardni stoper Tomislav Barbarić.

“Utakmicu s Olimpijom dočekujemo u odličnom raspoloženju, sa velikom dozom samopouzdanja što će se, nadamo se, odraziti i na konačan rezultat. Nema sumnje da će biti veoma zahtjevna utakmica, teška i do kraja neizvjesna. Olimpija ima svoje kvalitete, ali i mi imamo čim da odgovorimo na pravi način i opravdano se nadamo prolasku dalje”, poručio je Žižović.

“Plemići” su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope na domaćem terenu eliminisali luksemburški Diferdanž rezultatom 3:0.

“To je utakmica koja se ne može uporediti s ovom u Ljubljani. Biće puno teže, pritom smo gosti”, kazao je Žižović.

Iz Zrinjskog su se uoči polaska ekipe u Sloveniju oglasili povodom napisa u hrvatskim medijima da će Mladen Žižović biti otpušten, bez obzira na rezultat evropske utakmice s Olimpijom. Istakli su da klub nije u potrazi za novim trenerom te da će Žižović ostati, bez obzira na rezultat utakmice s Olimpijom.