Kluž favorit, rekao je Marko Maksimović trener Borca komentarišući danas obavljeni žrijeb 1. kola kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona.

Utakmica prvog kola kvalifikacija su 6. i 7. jula, a revanši 13. i 14. jula. Prvi meč Borca i Kluža je u Rumuniji, a revanš u Banjaluci.

“Ne možemo biti zadovoljni kada izvučemo Kluž, ali šta je tu je. Znali smo da je teško očekivati neku slabu ili lošu ekipu, a mi smo dobili definitivno jednu od najtežih mogućih. Nismo imali sreće, idemo dalje i treba se spremiti najbolje što možemo. Ne spremamo se mi samo za Evropu, spremamo se i za domaće prvenstvo”, kazao je Maksimović.

Rumunima je prepustio ulogu favorita, ali to ne znači da su se Banjalučani unaprijed predali.

“Kluž je u ovom dvomeču apsolutni favorit, ali nama niko ne može uskratiti pravo da pružimo najbolje što možemo i pokušamo napraviti nešto. Prvu utakmicu igramo u gostima, ali to nije neka prednost. Tu pravila nema, sami je početak sezone i niko definitivno ne može biti u idealnoj formi ili u značajnoj prednosti bez obzira da li igra kući ili u gostima. Što se tiče nas u momentu kada igramo protiv tako jake ekipe, apsolutno je nebitno gdje je prvi meč”, smatra Maksimović.

Parovi prvog kola kvalifikacija:

Fola – Linkoln
Slovan – Šamrok Rovers
Malme – Riga
Bodo/Glimt – Legija
Konah Ki – Alaškert
Helsinki – Budućnost
Kluž – Borac
Škendija – Mura
Teuta – Šerif Tiraspol
Dinamo Tbilisi – Nefči
Makabi Haifa – Kairat
Ludogorec – Šahtjor Soligorsk
Ferencvaroš – pobjednik preliminarne runde
Žalgiris – Linfild
Floran – Hibernijans
Dinamo Zagreb – Valur