Petak, 23.10.2020., 19:20Petak, 23.10.2020., 18:57

Potpredsjednik DNS-a, Radislav Jovičić rekao je da kadrovi ove stranke nisu željni funkcija i stolica, ali da imaju kadrove sposobne povesti Republiku Srpsku naprijed.

On je kazao da posljednja sjednica Predsjedništva DNS-a nije održana zbog brojnih aktivnosti na terenu.

– Sjednica Predsjedništva nije održana zato što smo u kampanji i non stop smo na terenu, razgovaramo, slušamo potrebe i zahtjeve građana, dobijamo podršku, i nismo bili u mogućnosti da se sastanemo zbog aktivnosti na terenu. DNS je imao svoje Predsjedništvo i Kolegijum i odluka o izlasku iz koalicije je bila jednoglasna”, ispričao je on.

Dodao je lokalni odbori ove stranke imaju autonomiju u donošenju odluka.

– Interesuje nas bolje za Republiku Srpsku i naše građane, toga se držimo, ne borimo se za fotelje već za provođenje programa i ideja za bolje stanje. Lokalni odbori imaju tu autonomiju da daju svoje pisane prijedloge zbog čega podržavaju nekog kandidata ukoliko nije iz DNS-a. Konačnu odluku će donijeti Predsjedništvo na sjednici. Vidjeli ste da je predsjednik stranke rekao da lokalni odbori imaju pravo jer oni znaju najbolje na terenu šta se dešava. Oko toga ćete mnogo više znati naredne sedmice – naglasio je Jovičić.

Na pitanje o čemu su prilikom posljednjeg susreta razgovarali Nenad Nešić i Milorad Dodik, Jovičić je kazao da nema tu informaciju.

– Nemam tu informaciju, nisam se vidio s predsjednikom Nešićem i generalnim sekretarom Banjcem. Mislim da je to bio razgovor iza zatvorenih vrata. Kada bude zasjedao Kolegijum i Predsjedništvo, očekujem da će nas obavijestiti o čemu se razgovarali i o prijedlozima novih koraka – naglasio je on.

Agencije

DNSRadislav Jovičić