Košarkaški klub invalida Vrbas i KIK „Zmaj“ iz Gradačca finale NLB lige za sezonu 2019/2020. odigraće 13. februara u banjalučkoj Sportskoj dvorani „Borik“.

Kao što je poznato završnica za minuli takmičarski ciklus trebalo je da se odigra još u aprilu 2020. godine u Sloveniji, ali je ista odgođena zbog pandemije izazvane virusom korona.

“Iz sjedišta NLB lige stigla je odluka da će se finale za sezonu 2019/2020. ovog puta odigrati u Banjaluci, odnosno u Sportskoj dvorani „Borik“, a tačan temin odigravanja utakmice biće uskoro poznat. Mi smo objeručke prihvatili ulogu domaćina i sada se u potpunosti okrećemo organizaciji ovog finalnog susreta i nema sumnje da ćemo opravdati ukazano povjerenje. Naše sportske prijatelje iz Gradačca, Slovenije kao i druge goste ugostićemo na najbolji mogući način” izjavio je Marinko Umičević, predsjednik KKI „Vrbas“. 

On vjerujem da će i njegova ekipa biti spremna za ovaj okršaj te da će na kraju pobjednički pehar po sedmi put završiti u njihovim klupskim vitrinama.

Po okončanju finalnog susreta biće uručen pobjednički pehar, a banjalučkoj ekipi biće dodjeljena jedna sportska kolica, tačnije Peri Kuzmanoviću.

Nakon toga uslijediće zajedničko druženje u restoranu Sportske dvorane „Borik“ uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.