Srijeda, 16.06.2021., 15:50Srijeda, 16.06.2021., 15:35

Sa zvaničnih naloga SNSD na društvenoj mreži Fejsbuk uklonjen je video sadržaj “General se danas upisao u legendu” u kojem su prenijeti stavovi predsjednika Milorada Dodika o presudi generalu Ratku Mladiću koju je donio Mehanizam u Hagu.

– Za nas u SNSD ovo predstavlja još jedan udar na istinu i pravo našeg naroda da javno iznosi svoje mišljenje, jer se u samom videu iznose stavovi predsjednika Dodika koje dijeli većina srpskog naroda. U trenutku uklanjanja ovaj video je vidjelo više od 700 hiljada korisnika Fejsbuka, a o njemu se u komentarima izjasnilo više od 2000 ljudi koji su iznijeli različite stavove. Uklanjanjem ovog videa uklonjeni su i stavovi tih ljudi, kojima je na ovaj način uskraćeno pravo na iznošenje mišljenja – poručili su iz najveće stranke u Srpskoj.

Dodaju da su prilikom produkcije ovog sadržaja bili svjesni mogućih zabrana ili sankcija, ali, kako kažu, nisu željeli da zbog njih odstupe od ukazivanja na istinu.

– Uklanjanje ovog videa smatramo jednom vrstom napada na javno i otvoreno iznošenje stavova. Ovo predstavlja logičan slijed događaja nakon što su neke teme postale zabranjene i nakon što su naši građani primorani da se o tim temama na društvenim medijima oglašavaju koristeći znakove interpunkcije ili izbjegavajući da se o njima direktno izjašnjavaju – poručili su iz SNSD-a.


milorad dodikratko mladićsnsd