Filip Đokić iz Srbije trijumfovao je na trećem turniru iz kalendara Tenis Evrope za igrače do 12 godina koji je u subotu u organizaciji Teniskog kluba Borac završen u Banjaluci.

Đokić je u finalu singla sa 6:3, 6:3 nadigrao Marka Ercega iz Hrvatske a mladi teniser iz Srbije je u Banjaluci uzeo dva trofeja jer je do pobjedničkog postolja stigao i u konkurenciji dublova.

Đokić je u paru sa Kristianom Vukovićem iz Francuske u finalu nadigrao Mahira Butkovića iz BiH i Marija Vukovića iz Francuske sa 6:2, 6:2.

U ženskoj konkurenciji slavila je Kineskinja Ksinran San koja je u finalnom okršaju bila bolja od Njemice Lili Beker sa 7:5, 6:4.

U konkurenciji ženskih dublova prvo mjesto osvojile su Rumunke Maria Aleksandra Mateas i  Andrea Olaru koje su u odlučujućem okršaju sa 6:3, 6:4 nadigrale njemački par Lili Beker i Lina Freja Simonsen.

Iz TK Borac naglasili su i učesnici ali i organizatori turnira zadovoljni kako je sve proteklo i da im je cilj da naredne godine opet organizuju ovaj turnir ali da on bude više kategorije te da postane uvertira za čelendžer Srpska open čije 19. izdanje startuje sutra.