Čast mi je što sam došao u Borac M:tel da vodim veliki klub s tradicijom. Trudiću se da sve ovo opravdam i da ispunim ambicije kluba, kazao je danas proslavljeni rukometaš i stručnjak Veselin Vujović na predstavljanju kao novi trener bh. šampiona.

Vujović je na ovoj poziciji zamijenio Mirka Mikića, a u nedjelju je imao prvi kontakt s igračima odradivši s njima i prvi trening.

“Danas ću još bolje da se upoznam s ekipom i da porazmislimo o eventualnim pojačanjima. Danas nije lako naći dobrog, a slobodnog igrača, ali potrudićemo se. Potreban nam je golman, desni bek…”, dodao je Vujović, koji će imati zadatak da sa Borcem odbrani šampionsku titulu u BiH, osvoji Kup BiH, ali i da dogura što je moguće dalje u EHF Evropskom kupu.

“Crveno-plavi” su trenutno dogurali do osmine finala, gdje ih očekuje dvoboj sa Gorenjem, a nema sumnje da će dolazak tako velikog imena imati i veliki marketinški odjek u regionu i da će Banjalučanima biti mnogo lakše da ostvare ciljeve.

“Veselin Vujović je svjetska i jugoslovenska legenda. Borac je veliki klub i zaslužuje giganta kakav je Vuja. Imamo velike ambicije, a njegovim dolaskom nema sumnje da smo korak bliže ostvarenju naših ciljeva”, rekao je Saša Kondić, predsjednik Borca, i dodao:

“Ovo ne znači da smo bili nezadovoljni radom trenera Mirka Mikića, ali imali smo šansu da pojačamo stručni štab sjajnim trenerom i čovjekom tako da je nismo htjeli propustiti, jer smatramo da ćemo puno dobiti u svakom pogledu.”

Vujović je naveo da je lijepo dočekan i da ga to što ga gledaju kao legendu obavezuje da da sve od sebe kako bi opravdao očekivanja.

“O Borcu i Banjaluci mogu samo da pričam lijepe stvari”, kazao je slavni igrač Metaloplastike, koji je sa ekipom iz Šapca dva puta osvojilo Evropu i na podsjećanje da je njegov nekadašnji saigrač Jovica Cvetković rekao da je “Borac u rukometu ono što je Real Madrid u fudbalu” dodao da mu je žao što se on toga nije prvi sjetio.

Kaže da Banjaluka ima dva svjetski poznata brenda koja se moraju očuvati, a to su RK Borac i Bokserski klub Slavija.

“Zdravko Rađenović je bio moj idol i bez sumnje je jedan od najboljih rukometaša nekadašnje Jugoslavije. Obožavao sam njegov stil igre i na kraju mi se ispunila velika želja da igram sa njim i osvajam medalje. Rukometaši koji dolaze sa prostora BiH su bili veoma dobri i edukovani igrači, ali i ljudi na koje ste uvijek mogli da računate. Borac je veliko ime, a to donosi i veliki pritisak, ali ja sam navikao na to”, dodaje Vujović i kaže da, osim sa ekipom, mora da se detaljnije upozna i sa bh. šampionatom i rivalima:

“Liga BiH je medijski slabije popraćena pa nisam upoznat sa svime, ali vrijeme je pred nama, pa ćemo da poradimo i na tome. Imam odličan stručni štab koji veoma dobro poznaje mogućnosti ove ekipe, ne kažu džaba u Dalmaciji da ‘čovik i tovar više znaju od čovika’.”

Od Vlade RS milion KM

Predsjednik Rukometnog kluba Borac M:tel Saša Kondić potvrdio je da su “crveno-plavi” od Vlade RS dobili milion KM u okviru plana i projekta na početku sezone koji je vezan za evropski Borac.

“Trenutno su izmirena sva dugovanja prema igračima, prispjela je decembarska plata, koja ide na naplatu 20. januara. Ostatak od tih sredstava pripremamo za dalja takmičenja, za prvenstvo, Kup, EHF Evropski kup, a u tom trenutku u planu je bila i SEHA liga. Svakako ćemo po završetku sezone, odnosno imamo i obavezu, da Vladi RS dostavimo izvještaj, a vjerovatno će taj izvještaj biti dostavljen i medijima. Uglavnom, sve što smo se obavezali u tom planu je realizovano, smatrali smo da Borac zaslužuje da ima evropski status”, rekao je Kondić još jednom potvrdivši da je novac isplaćen klubu i zahvalio Vladi RS i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.